Fotograf nunta, mai mult decât un fotograf

By in Blog with 0 Comments

Fotograf nunta, mai mult decât un fotograf

Un Fotograf nunta este Unul dintre principalele servicii pe care trebuie sa le contractezi in momentul in care organizezi o nunta este cel al unui fotograf profesionist. Lucrurile nu stau atata de simplu precum pare la prima vedere. Fotograful pentru nunta este mai mult decat un simplu fotograf, iar acest lucru este datorat necesitatii unei adevarate echipe.
Fiind vorba despre un eveniment de anvergura, poate cel mai important din viata proaspetilor insuratei, fiecare moment trebie sa fie surprins intr-un mod cat mai placut. Din acest motiv, pe langa fotograf trebuie sa existe si un cameraman nunta si eventual o persoana sau doua care sa ajute la mutarea echipamentelor dintr-o parte in alta.
Majoritatea oamenilor considera ca un fotograf bun trebuie sa aiba la indemana doar un aparat foto bun si inspiratie. Aparatura necesara insa este mult mai stufoasa si implica o multime de umbrele, lumini, trepiede si lentile care sa poata scoate tot ceea ce este mai frumos din fiecare fotografie.
Evident, omul care sta in spatele unei echipe de fotografi conteaza extrem de mult. Acesta trebuie sa indeplineasca o serie de calitati, unele evidente, altele mai putin evidente:

Sa fie deschis spre comunicare si sa explice fiecare detaliu pe care urmeaza sa il puna in practica. Ambii parteneri trebuie sa se inteleaga foarte bine cu fotograful si sa se poata exprima deschis in prezenta acestuia;
Sa aiba inspiratie. Elementul care separa un fotograf de nunta foarte bun de un fotograf mediocru este inspiratia. Daca atunci cand sunt facute poze la biserica, spre exemplu, nu este nevoie de cine stie ce inspiratie, atunci cand sunt facute pozele la restaurant sau inainte si dupa nunta, lucrurile stau cu totul si cu totul deosebit. Iti poti da seama de calitatea unui fotograf, din acest punct de vedere, studiindu-i portofoliul de fotograf nunta si fotograf botez.
Studii. Evident, un fotograf de nunta trebuie sa aiba studii in domeniu. Exista scoli din ce in ce mai performante pentru fotografie si un absolvent al lor poate sa demonstreze faptul ca poate sa faca o fotografie WOW.
Experienta. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il aiba un fotograf de nunta este experienta. Este bine ca acesta sa cunoasca absolut toate traditiile care au loc in timpul unui eveniment de acest fel, sa fi participat la suficiente nunti pentru a sti care sunt momentele cele mai importante si sa se miste degajat printre invitati, in asa fel incat sa obtina cadre impresionante. Ai putea spune ca un fotograf incepator nu are cum sa aiba experienta, insa experienta se obtine stand langa un fotograf care are deja experienta si ajutandu-l.

Atat fotografia, cat si filmarile de la nunta, au o importanta colosala. Daca vrei sa te uiti peste aceste marturii ale timpului si sa te bucuri de ele peste cativa ani, este bine sa te asiguri ca sunt de cea mai buna calitate iar calitatea implica un fotograf cu o multime de calitati si cu o echipa puternica in spate.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *